Testen & duurtesten

In overleg met de klant kan een gemaakt prototype of product worden getest en getoetst. Ook tot de mogelijkheden behoort een op maat gemaakte testopstelling om de levensduur van een product te testen. Intensief testen is uiterst belangrijk bij producten die voor dagelijks gebruik worden ontworpen. De testen worden uitgevoerd met een zo realistisch mogelijke opstelling en omgeving.

Ontdek het ondenkbare

Het belang van (duur) testen bewijst zich keer op keer wanneer een product is onderworpen aan diverse testmethoden. Veel ondenkbare factoren en de verschillen tussen theorie en praktijk worden achterhaald met behulp van deze testen.

Duurtesten

Duurtesten worden uitgevoerd om de levensduur van een product te testen. Bij een nieuw product met beweegbare delen is het van groot belang dat duurtesten op een juiste wijze worden uitgevoerd. Wanneer een onderdeel tijdens het duurtesten stuk gaat kan dit namelijk aan vele factoren liggen. Daarom is het belangrijk bij foutrapportages maar één onderdeel tegelijk te vervangen om alles uit te kunnen sluiten. Wij laten u graag onze eerder ontwikkelde testopstellingen zien.

Tril-, impact- en valtesten

In overleg met de klant kan een gemaakt prototype of product worden getest en getoetst. Ook tot de mogelijkheden behoort een op maat gemaakte testopstelling om de product levensduur te testen. De testen worden uitgevoerd met een zo realistisch mogelijke opstelling en omgeving.

Trek- en drukproeven

Om de maximale belasting van het eindproduct te kunnen bepalen heeft Hooymans Products ook trek- en drukproeven ter beschikking. De testen worden uitgevoerd met een zo realistisch mogelijke opstelling en omgeving.

Kwaliteitsonderzoek

Het controleren van de productie om te garanderen dat ieder product aan dezelfde eisen voldoet. Voorafgaand aan de productie worden processen zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd om foutmarge en uitval te minimaliseren.

Kwaliteit validatie

Tijdens de realisatie van een prototype of 1e model wordt regelmatig met de klant overlegd over de kwaliteitseigenschappen, om tot het gewenste eindresultaat te komen.

(Microscopische) Metingen

Metingen worden uitgevoerd als kwaliteitscontrole gedurende het productieproces om stabiliteit van de kwaliteit te waarborgen. Een belangrijke meting kan zijn of een las voldoende is doorgebrand en sterk genoeg is om de constructie te kunnen dragen. Deze kwaliteitscontroles en metingen worden (indien) herhaald tijdens de productie om de kwaliteit te waarborgen.


De sterkte van een oppervlaktebehandeling

Om de levensduur van een bepaalde oppervlakte behandeling te bepalen zijn er verschillende mogelijkheden. Hooymans Products hanteert twee varianten, een real time variant en een versnelde testmethode.

Weersbestendigheidstesten

Met behulp van zoutsproeitesten kan de corrosiebestendigheid van een product versneld worden gemeten. Daarbij kan door middel van een UV straling testcabine een versnelde test worden gedaan wat de invloed van UV licht is op het eindproduct. Deze specifieke metingen kunnen wij verzorgen indien dit voor uw toepassing noodzakelijk is. Daarnaast beschikt Hooymans Products over veel ervaring welke oppervlaktebehandeling het meest geschikt is voor uw toepassing met betrekking tot de gewenste levensduur van uw product.

Real Weathering

Een ander manier is een Weathering paneel voor het opdoen van kennis van de diverse mogelijkheden. Deze (ervaring) kennis is belangrijk om ook terug te kunnen kijken wat voor kleur verschillen bijvoorbeeld ontstaan tijdens een bepaalde tijd in de buitenlucht.

Heeft u een uitdaging voor ons?

Het meedenken over en ontwikkelen van nieuwe ideeën is de passie en drijfveer van de meedenkende makers.

Contact ons

© 2023 Hooymans Products BV