TESTEN & DUURTESTEN

Intensief testen is uiterst belangrijk bij producten die voor dagelijks gebruik worden ontworpen. Het belang van testen bewijst zich keer op keer. Veel ondenkbare factoren en de verschillen tussen theorie en praktijk worden hiermee aan het licht gebracht. Dit alles gaat natuurlijk in overleg met de klant.

Testen testen testen 2

Duurtesten

Duurtesten worden uitgevoerd om de levensduur van een product te testen. Bij een nieuw product met beweegbare delen is het van groot belang dat dit correct wordt uitgevoerd. Wanneer een onderdeel tijdens het duurtesten stukgaat, kan dit vele oorzaken hebben. Daarom is het belangrijk om bij foutrapportages slechts één onderdeel tegelijk te vervangen om alles uit te kunnen sluiten. Wij laten graag onze eerder ontwikkelde testopstellingen zien.

Duurtest opstelling BQE v5

Tril-, impact- en valtesten

In overleg met de klant kan een gemaakt prototype of product ook op trillen, impact en vallen worden getest. Een voorbeeld is op de afbeelding hiernaast te zien. Hier staat een testopstelling afgebeeld voor een kentekenplaathouder die later wordt gemonteerd op een motorfiets.

Trilling en impact black 3

Trek- en drukproeven

Om de maximale belasting van het eindproduct te kunnen bepalen heeft Hooymans Products ook trek- en drukproeven ter beschikking.

Trilling en impact black 300x300

Real Weathering

Bij Real Weathering testen we het product met behulp van een Weathering-paneel. We kijken wat voor impact weersomstandigheden hebben op het product. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld testen of er kleurverschillen ontstaan tijdens een bepaalde tijd in de buitenlucht. Deze methode kost echter veel tijd en laten we daardoor versneld uitvoeren door middel van UV-testen bij een van onze gespecialiseerde partners.

Real weathering

Kwaliteitsonderzoek

Alle productieprocessen worden voortdurend gecontroleerd en gedocumenteerd. Zo kunnen we garanderen dat ieder product aan dezelfde eisen voldoet. Ook is daardoor bij eventuele fouten te achterhalen waar en wanneer dat is ontstaan.


(Microscopische) Metingen

(Microscopische) metingen

Tijdens het productieproces worden constant metingen en kwaliteitscontroles uitgevoerd, om de kwaliteit te waarborgen. Een belangrijke meting kan bijvoorbeeld zijn of een las voldoende is ingebrand en sterk genoeg is om de constructie te kunnen dragen.

(Microscopische) Metingen


Heb je ook een uitdaging voor ons?

Wij gaan ‘m graag aan! Het meedenken over en ontwikkelen van nieuwe ideeën is onze drijfveer.

Contact ons

© 2024 Hooymans Products BV